Νεοκλής Σαρρής 

 

Οσμανική πραγματικότητα
(Τόμοι 2) 

 

 

Δεν χωρεί καμιά αμφιβολία ότι η προβληματική των ελληνοτουρκικών σχέσεων, που συγκροτούν ένα στρατηγικής σημασίας ζήτημα συνυφασμένο με την πολιτική και πολιτιστική ύπαρξη του ελληνισμού, εκτείνεται πολύ πέρα από τα γνωστά θέματα, όπως είναι το Κυπριακό και οι βλέψεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και τη Δυτική Θράκη. Για κάποιον που αγνοεί το ιστορικό και κοινωνικό περιεχόμενο της ελληνοτουρκικής αντιμαχίας, είναι αδύνατο να γίνει κατανοητό το πρόβλημα και η ιδιαιτερότητα που παρουσιάζει. 
Στο έργο του αυτό, ο Νεοκλής Σαρρής, διακεκριμένος κοινωνιολόγος και από τους πιο εμβριθείς μελετητές των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αναλύει σε βάθος τους θεσμούς και τις δομές της κοινωνίας και του κράτους των Οσμανών-Τούρκων και τη θέση του Ελληνισμού μέσα σ’ αυτά. Κατάπληκτος ο αναγνώστης θα διαπιστώσει ότι η διάταξη των σχέσεων Ελλήνων και Τούρκων παραμένει αναλλοίωτη για αιώνες μέχρι τις μέρες μας. Ο συγγραφέας έχει χρησιμοποιήσει άφθονο βιβλιογραφικό και αρχειακό υλικό, με τρόπο ώστε να παρέχεται μια σφαιρική και ολοκληρωμένη εικόνα του αντικειμένου, και προσδίδει νόημα και περιεχόμενο στην τουρκική αντιμαχία, δίχως μισαλλοδοξία και πάθος, αλλά με τη νηφαλιότητα και τη σιγουριά που παρέχει η βαθιά και στέρεη γνώση. 

  

 

 

Σελίδες: 1.012 (α' τόμος: 560 και β' τόμος: 452)

Σχήμα βιβλίου: 17χ24

ISBN σειράς: 978-960-253-001-4

Τιμή δίτομου: 75 ευρώ (+φπα)

    

 

ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ    

 

 

           
 

Ζαν-Πωλ Σαρτρ

Έχουμε δίκιο 
να επαναστατούμε

 

Μπέρτραντ Ράσσελ

Η κατάκτηση της ευτυχίας 
 (Βραβείο Νόμπελ)

 

Νεοκλής Σαρρής 

Οσμανική 
πραγματικότητα 
(τόμοι 2)

 

Σ.Ρ. Μιλς

Η αριστοκρατία της εξουσίας

 

Alain Finkielkraut

H σοφία 
της αγάπης

 
 

 

                 
 

Τρεις άνθρωποι συζητούν. Οι δύο νέοι, νεότατοι. Ο άλλος γέρος πια, σχεδόν παλαίμαχος. Οι δύο είναι οι εκπρόσωποι του νέου πνεύματος που φυσά μετά τα γεγονότα του Μάη του 1968 στο Παρίσι. Ο τρίτος είναι ο πασίγνωστος «νεαρός γέρος» Ζαν-Πωλ Σαρτρ. 

περισσότερα

 

Μια που η ευτυχία είναι ο στόχος όλων μας, αλλά κανείς από μας δεν γνωρίζει με σιγουριά ποιος είναι ο δρόμος που οδηγεί σ’ αυτήν, είναι βέβαιο ότι το βιβλίο αυτό θα αποτελέσει πυξίδα για όσους πιστεύουν στην ύπαρξή της και ελπίζουν ότι θα την κατακτήσουν…  

περισσότερα

 

Δεν χωρεί καμιά αμφιβολία ότι η προβληματική των ελληνοτουρκικών σχέσεων, που συγκροτούν ένα στρατηγικής σημασίας ζήτημα συνυφασμένο με την πολιτική και πολιτιστική ύπαρξη του ελληνισμού, εκτείνεται πολύ πέρα από τα γνωστά θέματα...

περισσότερα

 

Η προκοπή του ατόμου εξαρτάται από την εργατικότητα, την αξιοσύνη και το ταλέντο στην εργασία του ή από την προθυμία και την ικανότητά του να ενταχθεί στην αριστοκρατία της εξουσίας, να προσαρμοστεί στα ήθη της, να δεχτεί τις πολιτικές της πεποιθήσεις; 

περισσότερα

 

Η επικρατούσα άποψη είναι ότι για να μπορέσει κανείς να σκεφτεί το Κακό. θα πρέπει προηγούμενα να έχει πάψει να πιστεύει στη ρομαντική, αλλά ανέφικτη ιδέα της αγάπης προς τον πλησίον του. Η αλήθεια είναι ακριβώς αντίθετη. 

 

περισσότερα

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
               
 

Saran Alexandrian

Οι απελευθερωτές 
του έρωτα

 

Μπέρτραντ Ράσσελ

Γάμος και ηθική

 

Μπέρτραντ Ράσσελ

Αγαπητέ Μπέρτραντ Ράσσελ 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Έρωτας δεν υπάρχει, μας λέει ο Αλεξαντριάν, Υπάρχει μόνο το αγαπώμενο ον. Δύο εραστές δεν κατακτούν ο ένας τον άλλο παρά μονάχα πλάθοντας από κοινού τον μύθο που τους ευνοεί πιο πολύ. Αντλούν τη συμφωνία τους από τον χώρο του φανταστικού. 

περισσότερα

 

Η πρώτη προϋπόθεση ενός ευτυχισμένου γάμου είναι η ύπαρξη μιας βαθιάς αγάπης ανάμεσα στον άντρα και στη γυναίκα, που να αγκαλιάζει ολόκληρη την προσωπικότητά τους και ναοδηγεί σε μια συγχώνευση πλούσια σε γόνιμα αποτελέσματα.

περισσότερα

 

 Αν ο Μπέρτραντ Ράσσελ δεν είχε γράψει άλλα έργα, αυτό και μόνο το βιβλίο θα ήταν αρκετό για να διαιωνίσει το όνομά του. Είναι μια “καθαρή απόλαυση”, όπως το χαρακτήρισαν οι ξένοι κριτικοί, ένα βιβλίο που βάζει στη διάθεση των επιστολογράφων όλόκληρη την απέραντη πνευματική του δύναμη και πείρα.

περισσότερα

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
UA-56855259-1