>

>

>

Η άνοδος και η πτώση του Γ’ Ράιχ

William Shirer 

Η άνοδος και η πτώση 
του Γ’ Ράιχ 
(τόμοι 3)

Μετάφραση:  Νικ. Κ. Παπαρρόδου

Το έργο αυτό, που απέσπασε το βραβείο Πούλιτζερ και μεταφράστηκε με πρωτοφανή επιτυχία σε πολλές γλώσσες, χαρακτηρίστηκε από τους Times της Νέας Υόρκης ως  «αριστοτεχνικό» και με «συγκλονιστική αποκαλυπτική αφήγηση». 

Ο διακεκριμένος Αμερικανός ιστορικός William Shirer, αφού επεξεργάστηκε επί έξι χρόνια 485 τόνους υλικού από τα αρχεία των Γερμανικών Υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας, ασχολήθηκε με την άνοδο και την πτώση του Χιτλερισμού στην εξουσία της Γερμανίας. 

Στο βιβλίο αυτό, που αναφέρεται σε ένα σημαντικό κεφάλαιο της ευρωπαϊκής ιστορίας, ο συγγραφέας παραθέτει χιλιάδες έγγραφες πληροφορίες και εκθέσεις, πολλά ιδιωτικά ημερολόγια διάσημων Χιτλερικών, τα  πρακτικά 51 συσκέψεων του Χίτλερ με τους επιτελείς του, την ιστορία του Γερμανικού Επιτελείου, τους έρωτες και τα πάθη του Χίτλερ, τις παλινδρομήσεις της διπλωματίας και το παιχνίδι των κατασκόπων, τα απαίσια εβραϊκά πογκρόμ, τις πολεμικές επιχειρήσεις και την ηρωική αντίσταση των ελεύθερων λαών, τις μηχανορραφίες της Αγγλικής πολιτικής, τον ύποπτο ρόλο Ισπανίας και Τουρκίας, πάμπολλους φακέλους του Υπουργείου Εξωτερικών και της Ιταλικής Κυβερνήσεως, πρακτικά έγγραφα και μαρτυρικές καταθέσεις της δίκης της Νυρεμβέργης, την ιστορία του ίδιου του Χίτλερ, τη φυλάκισή του και το πάθος του για τις πολεμικές τέχνες, και τέλος την αυτοκτονία του. 

Σελίδες: 1.900 (α' τόμος: 640, β' τόμος: 624, γ' τόμος: 636) 

Σχήμα βιβλίου: 17χ24

ISBN σειράς: 978-960-253-146-0

Τιμή τρίτομου: 130 ευρώ (+φπα)

    ΙΣΤΟΡΙΑ    

William Shirer 

Η άνοδος και η πτώση 

του Γ’ Ράιχ

Το έργο αυτό, που απέσπασε το βραβείο Πούλιτζερ και μεταφράστηκε με πρωτοφανή επιτυχία σε πολλές γλώσσες, χαρακτηρίστηκε από τους Times της Νέας Υόρκης ως  «αριστοτεχνικό» και με «συγκλονιστική αποκαλυπτική αφήγηση»...

Οικουμενικό Πατριαρχείο 

Η Μαύρη βίβλος

διωγμών και μαρτυρίων 

του εν Τουρκία Ελληνισμού  

Το 1919 το Πατριαρχείο παραδίδει στον έλεγχο και την κρίση του πολιτισμένου κόσμου τη Μαύρη Βίβλο διωγμών και μαρτυρίων του εν Τουρκία Ελληνισμού. Το φοβερό αυτό ιστορικό ντοκουμέντο αποτελεί συστηματική καταγραφή των διώξεων, λεηλασιών και κάθε είδους καταστροφών....

Κ. Ν. Σάθας  

Toυρκοκρατουμένη 

Ελλάς

Στο σπάνιο αυτό ιστορικό σύγγραμμα, ο κορυφαίος ιστοριοδίφης και επιστήμονας Κ. Ν. Σάθας, στηριγμένος σε ανεξερεύνητες ως την εποχή του και εξονυχιστικά ελεγμένες πηγές, εξιστορεί  γλαφυρά όλους ανεξαίρετα τους αιματηρούς αγώνες του υπόδουλου Γένους από την Άλωση της Πόλης (1453) ως την στιγμή που θαμποχάραξε πια η ελπίδα της Ελευθερίας...

Ευγ. Ντάβιντσον 

Οι μεγάλες δίκες 

της ιστορίας: 

Η δίκη των Γερμανών 

εγκληματιών πολέμου

 (2 τόμοι)

15 Οκτωβρίου 1946. Είκοσι-δύο άντρες και έξι οργανώσεις λογοδοτούν στο δικαστήριο της Νυρεμβέργης για εγκλήματα που διέπραξαν ενάντια στην πολιτισμένη ανθρωπότητα στο όνομα του Γ’ Ράιχ...

Έγκον Άις 

Οι μεγάλες δίκες 

της ιστορίας:

Οι αυταπάτες 

της δικαιοσύνης

Κατά τη διαδρομή της ιστορίας, εμφανίστηκαν πάντοτε ξεχωριστές προσωπικότητες, άτομα μεμονωμένα που, πιστεύοντας μια αλήθεια διαφωνούσαν με την πολιτική και θρησκευτική κατάσταση της εποχής τους και βρίσκονταν σε σύγκρουση με τους ισχυρούς της εξουσίας... 

Odhams books

Οι 100 μεγάλες μορφές της Ιστορίας

(5 έργα δεμένα σε 2 τόμους)

Στην ιστορική αυτή σειρά, γραμμένη από υπεύθυνη ομάδα ιστορικών των Πανεπιστημίων του Κέμπριτζ και της Οξφόρδης, περιλαμβάνονται οι αποκαλυπτικές βιογραφίες των σημαντικότερων ανά τους αιώνες επιστημόνων, εφευρετών, πολιτικών, συγγραφέων, ποιητών, ζωγράφων, φιλοσόφων, μεταρρυθμιστών, μουσικών, εξερευνητών και θαλασσοπόρων, διάσημων ηγετών κ. ά. 

Odhams books

Επιστήμονες και εφευρέτες

Odhams books

Συγγραφείς και ποιητές

Odhams books

Ζωγράφοι, μουσικοί, φιλόσοφοι και μεταρρυθμιστές

Odhams books

Εξερευνητές και θαλασσοπόροι, μεγάλοι ηγέτες, διάσημες γυναίκες 

Odhams books

Πολιτικοί και στρατηλάτες 

Odhams books

Τα 100 μεγάλα γεγονότα της Ιστορίας

(4 έργα δεμένα σε 2 τόμους)

Η σειρά αυτή, γραμμένη από την ίδια ομάδα ιστορικών των Πανεπιστημίων του Καίμπριτζ και της Οξφόρδης, αφηγείται τα μεγάλα γεγονότα που άλλαξαν την τύχη του κόσμου, από την Προϊστορία στις Σταυροφορίες, από τη Μάγκνα Κάρτα στην εποχή της Μηχανής, από τις ανακαλύψεις στις μεγάλες κοινωνικές ανακατατάξεις, και από τον Φρόυντ στα διαστημικά ταξίδια. 

Odhams books

Από την προϊστορία στις σταυροφορίες

Odhams books

Από τη Μάγκνα Κάρτα στην εποχή της μηχανής

Odhams books

Από τις ανακαλύψεις στις μεγάλες κοινωνικές ανακατατάξεις

 Odhams books 

Από τον Φρόυντ στα Διαστημικά ταξίδια

 Odhams books

Οι Μεγάλοι Σύγχρονοι

(4 έργα δεμένα σε 2 τόμους)

Με την ίδια πάντα λογική της σύντομής βιογραφίας το τρίτο μέρος της σειράς αγκαλιάζει μια πλειάδα από τα μεγάλα πνεύματα της σύγχρονης εποχής, προσφέροντάς μας τη "διανοητική ικανοποίηση της ιστορικής γνώσης και συνάμα τη συγκινησιακή ευφορία της λογοτεχνίας". 

Odhams books

Εκείνοι που σημάδεψαν τον αιώνα μας

Odhams books

Πρόγονοι και δημιουργοί της ανθρώπινης περιπέτειας

Μπρους Παίητζ

Φίλμπυ: Ο κατάσκοπος που πρόδωσε μια γενιά

Η αληθινή ιστορία του Κιμ Φίλμπυ είναι τόσο φανταστική ώστε ακόμη και ένας συγγραφέας κατασκοπικών μυθιστορημάτων δεν θα μπορούσε να την επινοήσει. 

Δημήτρης Μιχαλόπουλος

Τσάμηδες


Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη, ούτε φιλία χωρίς γνώση: Σήμερα, εποχή ανακατατάξεων μα και προσπάθειας εξομάλυνσης των διεθνών διαφορών, παλιά ξεχασμένα ζητήματα παίρνουν πάλι παράδοξη επικαιρότητα. Επιβάλλεται λοιπόν η συστηματική έρευνά τους.

Ε. Σουλογιάννης

Αλέξανδρος Ρίζος Ραγκαβής 
(1809-1892)

Η ζωή και το έργο του. 

Περικλής Αργυρόπουλος

Αναμνήσεις 


Το ζήτημα του Ναυτικού, η εξέγερση στο Γουδί, ο Διχασμός 1900-1916.